Αναρτήθηκε από: Revma | 28/06/2013

Ο ΣΥΡΙΖΑΣ και οι νέοι

Ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές πριν ένα χρόνο ανέβασε τα εκλογικά του ποσοστά για έναν βασικό λόγο. Γιατί παρουσιάστηκε ως η μοναδική πολιτική δύναμη που είχε την θέληση να αλλάξει το σάπιο κράτος που δημιούργησε ο δικομματισμός και στη θέση του να δημιουργήσει ένα άλλο  πιο αξιοκρατικό. Οι πρώτοι που συναίνεσαν σε μια τέτοια προοπτική και με σύνθημα την λέξη ελπίδα ήταν οι νέοι της χώρας όπως φαίνεται και το παρακάτω πινακάκι.

https://i0.wp.com/www.efsyn.gr/wp-content/uploads/2013/06/112.jpg

http://www.efsyn.gr/?p=63862

37 στους 100 νέους πείστηκαν ότι ήρθε η ώρα της αλλαγής, ότι ήρθε η ώρα μια νέα πολιτική δύναμη μπορεί να εκφράσει και την δική τους φωνή.

Μετά από έναν χρόνο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πείσει, δεν έχει πείσει τους νέους, δεν έχει πείσει τους νέους ότι έχει έρθει ως μια δύναμη που θα αλλάξει την φαυλότητα των προηγούμενων κυβερνήσεων. Δύο είναι οι βασικοί λόγοι για αυτό, πρώτα από όλα έχει πολεμηθεί από τις άλλες πολιτικές δυνάμεις ότι θέλει να κρατήσει το υπάρχον status quo και δεύτερον επειδή δεν έχει φανεί αποφασισμένος να γίνει δυσάρεστος σε ορισμένες κοινωνικές ομάδες που για δεκαετίες τώρα εκμεταλλεύονταν το υπάρχον σύστημα προς το δικό τους όφελος. Εν ολίγης φαίνεται να προδίδει το ίδιο του το σύνθημα: «Ελπίδα – Αλλαγή». Και σαν να μην έφτανε αυτό έρχεται ο Σαμαράς του μουσείου της ακρόπολης ως ο μέγας μεταρρυθμιστής και το κουτσαβάκι ο Κεδίκογλου που μέχρι προχθές διόριζε στην ΕΡΤ σαν εξυγιαντής από την δικιά του μολυσματική ασθένεια… τρέλα!


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: